Fakta
0
0

Tehdään Vaasasta aito merikaupunki

Vaasassa on osa keskustan ranta-alueista ollut perinteisesti teollisuuden käytössä. Nyt, teollisen toiminnan siirryttyä muualle, aukeaa meille valtavat mahdollisuudet rantojen uudenlaiselle kehittämiselle ja merenläheisen asumisen rakentamiselle. Kaupunki on parantanut varsinkin ydinkeskustan ranta-alueiden infraa valtavasti, ja rannoista on tehty kaikkien kaupunkilaisten yhteinen … Lue lisää >

Jutut
0
0

ÖL PANNKAKOR

Ett spännande recept på hur enkelt kan sätta en liten twist på de klassiska pannkakorna! Pannkaka smaksatt med öl är både annorlunda och gott. Servera ölpannkakan varm med smält smör eller/ och créme fraiche! #supportyourlocal INGREDIENSER (2 pers)  2,5 dl … Lue lisää >

Natur
0
0

Sommaren som blommade

En frisk västanvind råder och sopar som bäst himlen ren från förmiddagens tunga regnmoln. Genom det öppna vädringsfönstret hörs vindens susande i björkkronorna som redan fläckas av gula blad. På granntomten knarrar nötkråkorna torrt och ljudligt. De har plockat granngårdens … Lue lisää >

Science
0
0

Science @Bock’s nr 22

Kiinan kone on vauhdissa Kiinan johtaja on ilmoittanut että jättimaa on hiilineutraali 2060 – huomattavasti nopeammin kuin Intia tai USA jotka eivät  ole kyenneet asettamaan aikatavoitetta– vaikka onkin vielä kehitysmaa suurelta osin. Suomi on asettanut tavoitteeksi 2045. Ja koskahan USA? … Lue lisää >

Science
0
0

Science @Bock’s nr 21

Google korvaa ammattikorkeat? Digitalisaatio etenee kaikilla aloilla. Terveydenhoito, opetus, maksaminen, media ja nyt yllättävällä tavalla oppitodistusten osalta. Google rakentaa ammattiopiskelun IT alalla niin että kuuden kuukauden jakso heidän ohjauksessa ja testeissä oikeuttaa uratodistukseen joka vastaa heidän mukaan noin neljän vuoden … Lue lisää >

Jutut
0
0

TIRAMISU

Tiramisu är en dessert från Italien. Tiramisu betyder egentligen ”Gör mig glad” och det namnet har denna dessert fått eftersom den innehåller kakao och kaffe! Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! INGREDIENSER 500 gr mascarpone ost 400 … Lue lisää >

Science
0
0

Science @Bock’s nr 20

DNA minne Effektiviteten på minnesenheterna i elektronisk form ökar kontinuerligt. Nuvarande metod hotas hela tiden att gå mot att utvecklingen av kapaciteten inte kan fortgå exponentiellt. Därför har man börjat söka nya teknologier bl.a. DNA och fotoner. I Texas (USA) … Lue lisää >

Science
0
0

Science @Bock’s nr 19

Uudet sähkölataus ratkaisut Stanfordin teknikot ovat esitelleet uusi ratkaisu jossa sähköä voidaan siirtää langattomasti moneen laitteeseen. Esimerkiksi voitaisiin ladata sähköautoja , robotteja ja drooneja liikkuessa. Stanfordin kiinalainen tutkija Shanhui Fan ja Intialainen Sid Assawaworrarit ovat esitelleet ratkaisun jossa liikkuva laite osaa … Lue lisää >

Jutut
0
0

Musslor kokta i cider

Musslorna kokas i äppelcider från Bock’s och serveras med toast på levainbröd från Aroma Bageri, rostad med olivolja. Njut av en hel gryta full med persiljedoftande musslor, tillagad på bara några minuter! #supportyourlocals INGREDIENSER färska musslor – 1 påse äppelcider … Lue lisää >