Fakta
0
0

Viktigt att Vasa kan erbjuda barnfamiljer möjlighet att välja ett utomhusdaghem

 

För fyra år sedan valde jag att ställa upp i kommunalvalet för första gången och efter fyra år som mitt partis första ersättare kan jag säga att jag lärt mig mycket och fått en bredare syn på vad politik är och hur man jobbar inom staden. Många svåra beslut och sparåtgärder har jag varit med om och ibland har det känts tungt i hjärtat att göra dessa beslut. Vi kan inte endast spara inom staden utan vi bör även utveckla staden i en positiv riktning.

Som ordinarie medlem i nämnden för fostran och undervisning vet jag att vi i nämnden flera gånger diskuterat om olika utvecklingsmöjligheter inom Vasa. I några talturer har utomhusdaghem kommit upp.

Utomhusdaghem finns redan på flera orter i Finland och Österbotten och det vore härligt ifall även Vasa kunde få ett eller flera utomhusdaghem. I Vasa har vi många barnfamiljer och enligt den senaste informationen flyttar det in fler och fler barnfamiljer till Vasa hela tiden. I och med detta behövs dagvårdsplatser för barnen och här skulle Vasa också kunna erbjuda barnen att börja på ett daghem som satsar mer på utomhuspedagogik. Olika forskningar har visat att det finns många fördelar med utomhusdaghem och utomhuspedagogik.

Som alltid inom politiken är det med samarbete man kommer framåt och kan åstadkomma utveckling. Samarbete med partikollegor men även samarbete med andra partier och med tjänstepersonerna inom staden är oerhört viktigt. Vi vill alla jobba för vårt Vasa och dess invånare.

Personligen önskar och hoppas jag att vi beslutsfattare inom staden kunde ge barnfamiljerna denna möjlighet, utomhusdaghem för barnen. Vasa har en underbart vacker natur där barnen har möjlighet att leka, bygga, upptäcka och röra på sig. Detta bör vi ta vara på och utveckla. Barnen är stadens framtid och välmående barn och unga kan i sin tur bygga upp och utveckla staden.

 

Eva-Maria Strömsholm

Kandidat i kommunalvalet och första ersättare i fullmäktigegruppen

SFP, Vasa

Kommentit (0)

Jätä kommentti