Kolumni
0
0

VÄHÄKYRÖ

elämän makuinen entinen itsenäinen kunta, nykyisin vaasalainen kaupunginosa.

Kantakaupungissa olemme vain kaupunginosa, vaikka henkisesti olemme vähäkyröläisiä, joilla on oma identiteetti, useita kyliä sekä kolme taajamaa.

Kaikissa kolmessa taajamassa on koulut, päiväkodit sekä erilaista virikeellistä toimintaa. Vähässäkyrössä on seuroja sekä yhdistyksiä jotka toimivat ja liikuttavat ihmisiä.

Ahkeria yrittäjiä ja yrityksiä. Talkoohenki elää ja voi hyvin.

Alueen sielu kuitenkin on Kyröjoki, se halkaisee jokaisen taajaman ja on kuin laskimo johon hiusuonet liittyvät. Jokivarren molemmin puolin kulkee tie jolle aina tullaan kun johonkin päin lähdetään. Joki on kuin peili johon katse hakeutuu, aina kun sen läheisyydessä viettää aikaa, kävellen, pyöräillen tai autossa istuen. Joki tarjoaa jokaiselle päivälle uuden etusivun, josta voi tarkistaa miten mailma makaa. Sitä on lähes kaksikymentä kilometriä, vaasassa rantakatua on pari kilometriä. Täällä ranta on lähes aina muutaman kivenheiton päässä. Maaseutumaista asumista, isot tontit, valokaapeli, kunnallinen vesi, viemäri, katuvalot ja tietenkin tärkeimpänä ihmiset. Vaasan keskusairaalalle ajettaessa on vain yhdet liikennevalot ja pääasiassa nopeurajoitus on 80-120 km/h. Vaasan ja vähäkyrön yhdistävä pyörätie joka on vihdoin saatu tekeentymään, tekee työmatkapendelöinnistä mukavaa. Se helpottaa autolla kulkijoita ja niitä joille liikkuminen on elämäntapa. Laajametsän akkuteollisuusalue on vain 12 minuutin  automatkan päässä ja Merikaarrosta kilometrejä kertyy vain sen 12. Gerby häviää neljä minuuttia ja muutaman kilometrin. Vähäkyrö voisi olla vaihtoehto kun katselet missä kasvatat lapsia, vietät keski-ikäisen rauhallista elämää tai astelet elämän ehtoossa.Tero

Tero Jaskari

Kommentit (0)

Jätä kommentti