Science
0
0

Uusi talous: Kiina vaikuttaa suoraan Suomen talouteen

 

Kiina on viimeiset 40 vuotta vapauttanut talouttaan, mutta nyt moni ennakoi, että vapauttamisen tie on tulossa päätökseen tai että sen tahti vähintäänkin hidastuu. Maailman talouskasvusta ison osan tuottavan Kiinan suunta on muuttunut jo viime vuoden aikana, sanoo Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu. 

Lännessä huoli Kiinan poliittisista riskeistä ja tulevista kasvunäkymistä on lisääntynyt. Suomeen käynnissä olevat suunnanmuutokset vaikuttavat kahta pääreittiä pitkin. Yksi on suoraan tai muiden maiden kautta Kiinan kanssa käytävä kauppa ja toinen rahoitussektori.

Mahdollisessa suoran yritystoiminnan hankaloitumisessa Kiinassa on pääekonomisti Tuuli Koivun mukaan hyvin suuria sektorikohtaisia eroja.  Ympäristöasioissa ja ilmastonmuutoksessa Kiina tulee etsimään jatkossa kiivaasti ratkaisuja niihin liittyviin haasteisiin ja ongelmiin. Näitä mahdollisuuksia Koivu näkee myös suomalaisille yrityksille.

Tuuli Koivun haastattelu löytyy kokonaisuudessa WIC Science Channel Youtube-kanavalta. 

Miksi WIC Science Channel?

Me kerromme, miten teknologian, tieteen ja kulttuurin innovaatiot vaikuttavat elämääsi. Usein käsittelemme myös asioita, joita ei juurikaan käsitellä muulla kotimaisissa medioissa.

Haluatko siis pysyä kärryillä maailman menosta? Se onnistuu helposti seuraamalla kanavaa vain muutaman minuutin viikossa!

Kommentit (0)

Jätä kommentti