Science
1
0

Tulevat teknologiset edistysaskeleet, jotka mullistavat sinun maailmasi

Tulevaisuudentutkija Risto Linturi on eräs Suomen eräs tunnetuimmista alan nimistä. Wasa Future Festivalilla esiintynyt Linturi oli koonnut esitykseensä joukon teknologioita, joihin jokaisen yrityksen sekä julkisen toimijan tulisi paneutua. Ihan jokaisen.

Paneutua nyt, jotta me Suomessa emme jäisi jälkeen maailman kehityksestä, muistuttaa Linturi videolla.

Tulevaisuudentutkija painotti valinnoissaan ennen kaikkea sellaisia tulevia muutoksia, jotka ovat merkityksellisiä Vaasan seudulla ja Pohjanmaalla.

 

Virtualisointi, tekoäly ja robotiikka – kaiken sähköistyminen!

 

Linturin esiintyminen festivaaleilla oli poikkeuksellinen, sillä yleisö pääsi näkemään ainoastaan hänen ”digitaalisen kaksosensa”. Siis käytännön esimerkki virtualisoinnista. Tällainen digitaalinen virtuaalinen ”kaksonen” voi myös tehdä asioita, joita oikea henkilö ei osaa – vaikkapa puhua vierasta kieltä! Tämä on mahdollista kehittyneiden puhesynteesien sekä tekoälyn avulla, kuten Risto Linturi esityksessään osoittaa. Huikeana esimerkkinä Riston luentoon osallistui myös selvää suomen kieltä puhunut ja ihmiseksi animoitu tekoäly GPT-3.

Esityksessä viitattiin niin 3D -tulostukseen, leijaenergiaan, sähköiseen merenkulkuun ja lentoliikenteeseen sekä modulaarisiin liikkuviin robotteihin.

Digitaalisuus ja kaiken mallinnus tuovat esityksen mukaan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, jopa niin että tulemme näkemään kaiken virtualisoinnin metsien puista teollisuuden kokoonpanoon.

Digitaaliset kaksoset ovat tämän hetken suurin kumous, sanoo Linturi

Energiantuotanto, akkuteknologiat sekä uudet kehittyvät materiaalit tuovat uusia mahdollisuuksia liki jokaiselle alalle.

 

Elintarviketuotanto sähköistyy ja tehostuu 

 

Tulevaisuustutkija Linturi listaa esityksessään myös maatalouteen kohdistuvia muutoksia. Vaikutuksia tulee, kun esimerkiksi aurinkoenergiaa pystytään hyödyntämään entistä tehokkaammin, sisäviljely lisääntyy ja uusia tuotantotapoja löydetään, mm. biotekninen liha. Linturi väittää, että tulevaisuudessa tuotantoon tarvitaan vain kymmenesosa nykyisestä peltopinta-alasta. Jääkö maatalous ja peltoviljely vain pienen harrastajajoukon jutuksi, kuten on käynyt metsästykselle?

Katso tulevaisuustutkija Risto Linturin ajatuksia herättävä video WIC Science Channel -YouTube kanavalta. Voi etsiä videon Googlesta hakusanoilla: wic science risto linturi.

Kommentit (0)

Jätä kommentti