Pääkirjoitus
1
0

Seuraavaksi poikittaisliikenne ja Vaasa top 6 kaupungiksi Suomessa

Kim Berg:

Olet doer-tyyppi. Ajatko muita asioita kuin SOTE-asioita? 

Mainitse kolme muuta tärkeää asiaa johon haluat selvästi ratkaisua:

РVaasan nostaminen Suomen 6. suurimmaksi kaupungiksi! Kuntaliitosten kautta päästäisiin hyvään alkuun ja ylitettäisiin 100.000 asukkaan raja, millä päästäisiin kympin sakkiin Suomessa. Uumajan kaupunki toimii hyvänä esimerkkinä siinä, miten kaupunki voi kasvaa myös kuntaliitoksien jälkeen. Uumajan väkiluku (129.000) on kasvanut viimevuosina jopa 6000 asukasta per vuosi ja he tavoittelevat seuraavaksi 200.000 asukasta vuoteen 2030! Meidän tulee mielestäni Vaasassa ottaa tähtäimeen 150.000 asukasta vuoteen 2030 mennessä. Tämä synnyttäisi osaltaan Vaasan ja Uumajan välille ison Eurooppalaisen kaupunkikeskuksen Pohjois-Eurooppaan.

РToinen tärkeä sekä hyvin akuutti asia on Vaasan Yliopiston kehittäminen entistä merkittävämmäksi toimijaksi Suomessa. Energiaklusterin valtava työllistävä vaikutus tulee heikkenemään tai kasvu jää puuttumaan ilman suuria panostuksia tutkimus- ja kehitys eli ns. T&K toimintaan. T&K pitää nostaa täysin uudelle tasolle ja tavoitella valituille aloille johtajuutta sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Energiklusteri voi kehittää jopa 10.000 uutta työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä, mikäli vain tuotekehitys toimii.

– Kolmas t√§rke√§ asia on Vaasan kautta kulkeva poikittaisliikenne v√§lill√§ Shanghai ‚Äď New York.¬† Poikittaisliikenteen toteutuminen edellytt√§√§ toimivan laivayhteyden Uumajan ja Vaasan v√§lille sek√§ Suomen junarataverkon kehitt√§misen, jotta raskasliikennett√§ voidaan jatkossa kuljettaa v√§lill√§ Joensuu-Vaasa. Mik√§li hanke etenee ilman suurempia vastoink√§ymisi√§, n√§en poikittaisliikenteen toteutumisen kymmenen vuoden sis√§ll√§ t√§ysin realistisena tavoitteena. Poikittaisliikenteen toteutuminen on siksi todella iso juttu paitsi Vaasalle, niin my√∂s koko Suomelle, koska t√§m√§ mahdollistaa liittymisen Kiinan haluamaan Silkkitiehen. Rahassa mitattuna hanke voi tuoda jopa miljardiluokan logistiikkahy√∂dyn Suomelle vuosittain. Puhumattakaan niist√§ kaikista muista hy√∂dyist√§ ja mahdollisuuksista mit√§ Kiinan valtavat markkinat voivat alueellemme tuoda!

Voiko SDP jatkaa puolueena ilman uudistusta ja mitkä uudistukset odotat tapahtuvan?

РPuolueen pitää ehdottomasti kehittyä ja uudistua, mikäli puolue haluaa olla vetovoimainen vaihtoehto myös tuleville sukupolville.

РSDP on työväenliikkeen perustama puolue, jonka yhtenä perustavana päämääränä tulee myös tulevaisuudessa olla työllisyyden kasvattaminen sekä työn kehittäminen. Yhteiskunnassamme on hyvä herätä viimeistään nyt siihen, että markkinat eivät kykene kaikkia asioita hoitamaan  julkista sektoria paremmin. Julkisen sektorin taas tulee kehittyä vastaamaan entistä paremmin nyky-yhteiskunnan vaatimuksiin, puhumattakaan lähitulevaisuuden vaatimuksista. Muun muassa tässä julkisen ja yksityisen sektorin välisessä työnjako ja kehittämistyössä haluaisin nähdä demareiden roolin kasvavan tulevaisuudessa.

 

Kim Berg

РTuttu kovasta ja menestyksellisestä ulkopar

lamentaarisesta työstä Vaasan keskussairaa-

lan aseman säilyttämiseksi

– 43 vuotta

Рnaimisissa, kolme tytärtä

– Vaasan kaupunginhallituksen puh.joht (SDP) ja

Vaasan keskussairaalan TEHY:n pääluottamusmies

Kommentit (0)

Jätä kommentti