Science
1
0

Science @ Bock’s nr 7

Nästa mentala energigruvan:

 

Pensionärer över 65 är entreprenörer

Det finns många objektiva orsaker till att pensionärer i framtiden kunde vara drivande för utveckling. Behovet av snabba pengar är inte så stort, kunskapen finns och enligt hjärnforskare så utvecklas hjärnan alltjämt ifråga om klokskap – dock inte i fråga om snabbhet. I USA har uppstått Senior Planet som ett Community Center för att samordna intressen hos duktiga senioner. Poängen är att seniorer kan väsentligen bidra till att unga får en gedigen – ett ecosystem tänk – kring sin verksamhet.

 

AI baserad realitet kan skapa  3000 miljarder ny business

Robotar och automation  övertar alltmer produktionen . Den ännu större förändringer kommer med AI som övertar ledning och beslutsfattande . Det blir en ännu större revolution och omfattar ännu fler mänskor inom privata och offentliga sektorn.  Bedömningar i USA ger vid handen att direkt 50% av läkare och andra inom hälsovården berörs fram till 2023. Bara under 3 månader har 8,7 miljarder investerats i dylika AI företag i USA.

 

Nya enpersons flyg

Helt nya typer av en och tvåpersoners flyg är under utveckling. Planen kan starta vertikalt och flyga 40 – 100 km i timmen. Prisuppskattning 10.000 eur och uppåt  i elutförande.

 

Kina fortsätter att satsa stort i R&D

Alibaba och dom andra stora kinesiska  internetföretagen satsade 2018  i R&D 22 miljarder eur. Det är en ökning med 45% sedan året innan . Ännu mer imponerande är att siffran är 10% av deras totala omsättning. Inom sektorn för förnyelsebar energi är Kina helt suverän ledare. Inom cybercapacitet i par med USA och Ryssland. Kinas regering har gjort en lista på 17 nyckelområden där man bjuder in privata aktörer att ta del i att bli världsledanden fram till 2030.

 

Shareholder value är out!

CEO av 200 storföretag i USA har begravt tanken på att ett företags uppdrag är att skapa värde för aktieägarna. Meningen med ett företag är att skapa värde för konsumenterna och stöda ecosystem– lyder det nya deviset inte helt oväntat.

 

Kommentit (0)

Jätä kommentti