Science
0
0

Science @Bock’s nr 63: Avaruustiede avautuu suuresti kaikille!

Aikaisemmin avaruustiede ja siihen osallistuminen on vaatinut hulvatonta erikoisosaamista . Nyt tästä osaamisalueesta on nopeassa tahdissa kehittymässä mahdollisuus jokaiselle Matti Meikäläiselle harrastaa , ahertaa ja löytää joko työpaikan tai busineksen.

Alueita josta valita on monta: matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, mekaniikkaa, materiaalitiedettä, hiukkasfysiikkaa, laiterakentamista, testausta, observointia, dataa, analytiikkaa, ohjausta, laukaisu ja säätötekniikkaa ym ym.

Yksi todella merkittävä vallankumous tulee ns LEO taloudesta: matalana kiertävien satelliittien mahdollisuudesta ratkaista maanpäällisiä ongelmia.

Ns matalalla lentävistä satelliiteistä on syntymässä räjähtavä busines. Ensinnäkin niiden laukaisu on suhteellisen edullista ja ei liian vaikeata. Niinpä Kirunasta pohjois Ruotsissa on tulossa Euroopan johtava piensatelliittien laukaisupaikka. Valinta johtuu paljolti valosaasteen määrän ja muiden luonnonolosuhteiden optimaalisten arvojen takia.

Lisäksi piensatelliitit ovat edullisia rakentaa. Koko voi olla maitopurkin kokoinen. Näin on esimerkiksi Kvarken satelliitin kohdalla.

Uudet mullistavat teknologiat kuten ionimoottorit ym kutistaa ohjausmoottoreiden kokoa millimetreiksi kun aikaisemman teknologian osalta piti laskea sentimetrejä.

 Lisäksi kamerat ja vastaanottimet voivat kerätä reaaliajassa data ja lähettää ne reaaliajassa takaisin keskuksiin maan päällä. Aikaviive on tuhannesosa sekuntia.

Kun satelliittejä on satojatuhansia saadaan käsittämätön määrä data joka voi ohjata liikennettä, maataloutta, logistiikkaa, prosesseja maan päällä kaukana toisistaan ja jopa estää onnettomuksien syntyä.

Satelliiteissä voi myös tutkia ja rakentaa molekyylejä biotalouteen ja terveydenhoitoon. Voidaan selvittää bakteerittomassa ja lähes painovoimattomassa tilassa reaktioita ja aineiden ominaisuuksia.

Peruskoulun päättäneet voivat sukeltaa maapallon ”ohjaamiseen” ja kehittämiseen  tietokoneen ja satelliittien datan avulla  kukin intohimonsa mukaisesti. KvarkenSat SpaceEconomy on loistava lisä merkitykselliselle elämälle seudullamme

Unknown

 

Allt fler experiment visar att verkligheten som vi lever i uppstår ur ”intet” dvs ur 0. Ur 0 läget uppstår den verklighet vi ser men också dess anti-version. Frågan är förstås var anti-versionen finns – varför vi inte märker den osv.

Kommentit (0)

Jätä kommentti