Science
0
0

Science @Bock’s nr 60

Bill_Gates_2017_(cropped)Bill Gates:

Metaverse kommer att sköta de flesta möten om två till tre år

Stora summor investeras runt om i världen i Metaverse koncept och funktioner. Till och med Industrial Metaverse utvecklas för att skapa nya effektiva produktions och utvecklingsplatformer för industrin och dess kunder.

Den mest uppenbara nyttan kommer tekniken snabbt att kunna påvisa angående mötesrutiner och mötesfunktioner.

Under pandemin (som ännu inte är över) har vi lärt oss att distansjobba. Nackdelen med distansjobb är att teamfunktionerna försämras dvs att jobbet individualiseras i ett läge då konkurrensen mellan bolag och organisationer mer och mer avgörs av hur de anställda jobbar ihop, hur de förenar ideer och tankar, skapar samsyn och utvecklar effektivitet som team.   

Metaverse dvs möjligheten att träffas virtuellt mer effektivt och på ett mer givande sätt än att träffas i verkligheten verkar initialt vara en omöjlig uppgift – för att inte säga en ”fel” ambition. Tyvärr kan de bli så att vi ser att fysiska verkligheten på många plan förlorar i förhållande till den virtuella verkligheten om några år. Så förutspår Bill Gates och många med honom.

Metaverse kommer att kunna förmedla känslor, upplevelser och dedikation i situationer där mänskan i sin egen verklighet har svårt för det och är begränsad. Naturligtvis är det bra för alla andra att se dessa begränsningar men också synd att tankar och ideer går därvid till spillo. Snart får vi se vad detta leder till.

Denna utveckling är så stor och trolig att Facebook därför ändrade sitt namn till Meta. Umgänget på Facebook skall bli Metaverse umgänge.

103603102-IMG_9035Warren_Buffett_at_the_2015_SelectUSA_Investment_SummitWarren Buffett och Charlie Munger:

Marknaderna vildare än någonsin, Kina reglerar vettigt, Musk är för självsäker, crypto inte värt att köpa

Warren Buffet och hans kompanjon Charlie Munger har status av Jesusar inom finansvärlden. Pragmatiska, framgångsrika och klarsynta. Dom ombedes kommentar många ”stora” frågor som har med utvecklingen i världen att göra. Tanken är att om dom lyckats i 50 år så har dom inte helt galet fel. Här ett sammandra av deras åsikter för litet över ett halvt år sedan:

Munger sade att den nuvarande  eran i börsvärlden är tokigare än under dot-com bubblan år 2000 (sedan hans uttalande har ju teknikaktierna i Nasdaq sjunkit med över 30%). Vidare: Det är tokigt med dessa börsbubblor. Investerare vill bli rika på saker som tom är dåligt för folk (konsumenter).

Munger säger att han aldrig kommer att köpa cryptovalutor och han hoppas att dom aldrig hade uppfunnits. ”I wouldn´t want any one of them (people getting in cryptocurrensies) to marry into my family” (Market Insider)

Munger: Kineserna har gjort helt rätt i att förbjuda crypto (vilket inte betyder att crypto inte är aktivt där)

Extrema framgångar skapas av personer som testar extrema saker pga att dom är för självsäkra. Och när dylika når framgång – ja då har vi en Elon Musk. Men bara denna ena. Resten skall också fungera för att göra detta ena möjligt.

Kommentit (0)

Jätä kommentti