Science
1
0

Science @ Bock’s nr 6

Nyheter:

Digitaliseringen stänger 75.000 butiker I USA

Analytiker (UBS) förutspår att 75.000 fysiska butiker får lägga ner sin verksamhet fram till 2026 i USA på grund av e-commers. Bedömningen är att 25% kommer att ske via e-commers. Enbart 2018 ökade Amazon sin försäljning i USA med 35 miljarder USD som ersätter i snitt 7.700 butiker.

Toronto blir en global AI HUB

För relativt (globalt sett) småpengar – 100 miljoner USD – i form av ”innovations center” tar sig Toronto till världseliten inom AI. En lämplig kombination av unika individer och denna satsning gör att bl.a. Samsung, Google och Uber.

Det litet speciella är att staden och andra siden blivit känd för att inte få sopor och skräp tömt från gatorna.

IKEA börjar hyra möbler

Megatrenden att inte köpa saker – inte äga – utan använda och betala för det har fått även IKEA att testa trenden på möbler.

Trots att möbeljätten gjorde 39 miljarder euro på klassisk möbelförsäljning tänker man nu testa hyresmodellen i 30 länder . Dvs väldigt lönsamma bolag vilar inte på hanen utan inser att man måste agera i tid. Marknaden kan svänga snabbt med nya aktörer.

 

Linus Torvalds: Twitter, Facebook och Instagram är sjukdomar

Linus Torvalds var spindeln (och delvis alltjämt) i nätet för utvecklingen av Linux operativsystemet. Linux är basen för Android operativsystemet som används i den överväldigande delen av alla sålda mobiltelefoner.

På en fråga vad han skulle vilja ändra på i den internet värld han själv skapat svarade han: sociala medier.”De tycks stimulera dåligt beteende”

Kommentit (0)

Jätä kommentti