Science
0
0

Science @Bock’s nr 43

Musk testaa aivochip 2022

Tänä vuonna huhtikuussa Elon Muskin yritys Neuralink testasi makaki Pagerilla miten siru voisi tulkita apinan aivotoimintoja käytännössä. Kaksi sirua istutetiin molemmille aivopuoliskoille. Pager osasi pelata TV peliä Pong ilman käsiohjausta . Siru tulkitsi aivoissa tapahtuvaa niin että sirujen data ohjasi tapahtumia näytöllä.

Nyt Musk haluaisi testata sirujen käyttö ihmisessä. Hän toivoo saavansa oikeudet ensi vuonna  amerikkalaiselta FDA turvaelimeltä. Tavoitteena on testata siru joka helpottaa selkäyidinvaurioituneen ihmisen liikuntaa. Tavoitteena on palauttaa liikuntakykyky täydellisesti selkäydinvaurio potilaille.

 

Aika voi kristalloitua

Aika on normaalisti vaikea ymmärtää  muutenkin. Varsinkin aikadilaatio tai muu suhteellisuusteorian mukainen ominaisuus jossa kello käy eri tahtiin riippuen liikkumisen vauhdista suhteessa katselijaan. Aivan kuin tämä ”käsittämättömyys”  aidossa todellisuudessa  ei riittäisi. Nyt tutkijat ovat todenneet että luonnossa/aidossa todellisuudessa esiintyy jotain vielä hämmästyttävämpää ns aikakristalleja.

Kvantti tietokoneiden kanssa pyristelevät ovat törmänneet tapahtumiin jotka antavat osviittaa ajan kristalloitumisesta. Eli että aika ei liiku mutta ei ole pysähtynytkään. Se tavallaan sykkii aikaa paikallaan. Ja ilman että mitään liikkuu ja siten ei myös synnytä lämpöä – ja siten vähitellen menettäisi energiaa. Tähän lopputulokseen tuli ryhmä tutkijoita jotka käyttivät Googlen Sycamore quantum computing hardware. Lisää luettavaa www.sciencealert.com.

Jos tähän liitettäisiin ns Maxwellin demoni niin saadaan aikalailla ikuisesti toimiva perpetum mobile. Eli kulutetaan aikaa eikä energiaa…

iphone-g956dda2f2_1920

Metaverse kiinteistöjä nyt myynnissä!

Vähän aikaa sitten ihmeteltiin valtavilla summilla myytyjä NFT taideteoksia. Eli täysin digitaalisia taideteoksia myytiin useilla kymmenillä miljoonilla dollareilla kunhan ne olivat NFT pohjaisia. Eli niitä ei voi kopioida. Suojaus tavallisesti Blockchain tekniikalla.

Nyt on muodissa paitsi Tik-Tok videopalvelu myös digitaalisten vaatteiden myyntiä ja jakoa. Tee vaatekappale yllesi ja myy se olemuksena digitaalisesti. Ei raakainekuluja! Eikä tarvita ompelimoa, eikä muitakaan tekijöitä. Ei edes kauppaa.

Ja nyt on tulossa kiinteistökauppa alalle. Eli luot Metaverse maailmassa digitaalisen ”kiinteistön”. Ja myy se.

Onko ostajia?

”Fashion Street District” niminen alue Metaversen Decenterland ympäristössä meni kaupan 2,4 milj dollarilla Etherium  rahaa. Alueen virtuaalinen koko on noin 600 m2 mutta reaalimaailmassa 0 m2 Miksi joku ostaisi?

Tokens.com perusteli sen sillä että saa valtavan hyvän alueen jossa voi esitellä ja myydä digitaalista muotia. Kannatta muistaa että Gucci, Burberry ja Louise Vuitton ovat kaikki lanseeranneet NFT muotia tänä vuonna myyntiin. Hinkua maailmassa rajuun digitalisaatioon siis on vahva.

Kommentit (0)

Jätä kommentti