Science
0
0

Science @Bock’s nr 19

Uudet sähkölataus ratkaisut

Stanfordin teknikot ovat esitelleet uusi ratkaisu jossa sähköä voidaan siirtää langattomasti moneen laitteeseen. Esimerkiksi voitaisiin ladata sähköautoja , robotteja ja drooneja liikkuessa. Stanfordin kiinalainen tutkija Shanhui Fan ja Intialainen Sid Assawaworrarit ovat esitelleet ratkaisun jossa liikkuva laite osaa itse säädellä frekvenssiä etäisyyksien muuttuessa. Esitttelyssä oli ratkaisu jossa jopa 92% voimasta joka liikkui systemissä kyettiin lähettämään. Laboratoriossa kyettiin lähettämään 10W noin metrin säteellä ja nyt voitaisiin ladata esim auton joka liikkuu noin 120 km/t läpi latausalueen joka on noin 1,5 m. Lisäksi väittävät ratkaisun olevan harmiton ihmiselle.electric-charge-2301604_1920

ABB:n Rosengren: ”Tulen decentralisoimaan”

Uusi aika muuttaa suuryritysten toimintatapoja. Suosiossa on nyt puhua jopa yritysten tehtävien laajentamiseki myös niin että siihen kuuluu enemmän kuin omistajien rahalliset intressit. Nyt ajatus menee myös niin että johtaminen ja päättäminen siirretään keskuksesta pois. CEO Björn Rosengren ilmoitti Neue Zuerche Zeitung lehdessä että ” tähän mennessä olemme puhuneet 4 liiketoimintaalueesta  mutta tulen siirtämään vastuut 17 businessyksikköön”. ”ABB:lle tuotti ongelmia se monimutkainen businessmalli” kun kaikki päätökset piti tuoda pääkonttoriin.

Nu har 1000 affärsledare bedömt nödvändigheten av AI ibruktagning i olika sektorer på nytt 1000 vastaaja maailman liikeelämässä näkee MIT:n Technology Review:n lehden mukaan seuraava  tekoälyn käyttöönoton siirtymistä.

Unknown1

Kommentit (0)

Jätä kommentti