Science
0
0

Resultat från första tänkartalkot med temat Living Lab undervisning

Den första framtidssitzen genomfördes nyligen på Bock’s, stämningen var konstruktiv och mötet var framgångsrikt. Följande träff hålls i januari med större fokus på näringslivet, nu när vi fått skolornas syn på saken fram. Nästa steg blir att skapa en platform för företag och skolor, med rättsorts undervisningsmaterial, metodupplägg och kontaktuppgifter lättillgängliga för skolornas personal, så att alla lärare har möjlighet att ge sina elever en testad och uttänkt Living Lab upplevelse.

Living Lab motarbetar hjärnflykt

Samtidigt som eleverna har tillkomst till inspirerande läromiljöer och blir härledes antagligen klokare än jag och du, får de också en inblick i områdets näringsliv och förhoppningsvis växer elevernas intresse för möjligheterna som regionen har att erbjuda. I det longa loppet är Living Lab alltså även ett sätt att motarbeta hjärnflykt.

När upplägget för nästa träff blir klart kan du läsa mer om detta i MEGA. Om du jobbar på en skola eller på ett företag som skulle passa in i Living Lab temat, eller ifall du annors bara har frågor, kan du skriva till janne.perttu@wic.fi. För övrigt önskar jag dig en fridfull jul och ett spännande kommande år!

Janne Perttu

Kommentit (0)

Jätä kommentti