Jutut
0
0

Musslor kokta i cider

Musslorna kokas i äppelcider från Bock’s och serveras med toast på levainbröd från Aroma Bageri, rostad med olivolja. Njut av en hel gryta full med persiljedoftande musslor, tillagad på bara några minuter!

#supportyourlocals

INGREDIENSER

färska musslor – 1 påse

äppelcider – 1,5 0,33l flaska (t.ex. från Bock’s Corner Brewery)

lök – 1 st (t.ex. från Kodials Grönsaker)

vitlök – 2 st klyftor (t.ex. från Kodials Grönsaker)

smör 

TILLBEHÖR

persilja (t.ex. från Kodials Grönsaker)

vitt bröd  (t.ex. från Aroma Bageri)

olivolja

TILLAGNING

1. Krossa en vitlöksklyfta och strimla löken. Tillsätt äppelcidern och koka upp.

2. Tillsätt musslorna (stängda, släng öppnade) och låt koka under lock på hög värme i 2-3 minuter.

3. Släng musslor som inte öppnat sig. Servera musslorna i vätskan som de kokat i, eventuellt med färsk riven persilja strött över samt rostat bröd till.
IMG_8963

Photo: Dzina Maiseichyk

admin
Kommentit (0)

Jätä kommentti