Fakta
0
0

Marko Heinonen: VAIN KASVU KELPAA TAVOITTEEKSI!

Vaasassa on tehty viime vuosina määrätietoista työtä. Talouden tasapainottamistoimet ovat tuottaneet tulosta ja isoissa kehityshankkeissa on edetty strategisten suunnitelmien mukaisesti. Isojen teollisuusyritysten investoinnit Vaasaan kertovat siitä että olemme tehneet asioita oikein.  Yksi kaupungin tärkeimmistä tehtävistä onkin uusien yritysten ja työpaikkojen houkutteleminen Vaasaan. Jokainen yritys ja työpaikka tuovat kaupunkiin lisää verotuloja ja hyvinvointia, ja jokainen teollinen työpaikka luo vähintään puolitoistakertaisesti muita työpaikkoja. 

Tulevaisuudessa kaupunkien ja kaupunkiseutujen kilpailu asukkaista ja elinvoimasta tulee kiihtymään entisestään. Tässä kilpailussa meidän täytyy olla voittajien joukossa. Alueen menestymiseen on olemassa hyvät eväät, mutta onnistuaksemme tarvitsemme lisää veto- ja pitovoimaa.  Koko Vaasan seudun kehittämisen kannalta kuntaliitokset olisivat elintärkeä asia. Myös tulevaisuudessa kaupunkeja mitataan ja resursseja jaetaan ensisijaisesti kaupunkien koon perusteella. Nykyisin kilpailemme monessa asiassa itseämme isompien kaupunkien kanssa, ja pärjätäksemme kilpailussa tarvitsemme entistä leveämmät hartiat. 

Toivotaan että maailmanlaajuinen kriisi helpottaa mahdollisimman nopeasti, ja vienti lähtee taas vetämään. Näin suomen vientirannikko pääsee taas luomaan elinvoimaa ja hyvinvointia koko muulle maalle.   

P1010116

Marko Heinonen

kaupunginhallituksen vpj

kuntavaaliehdokas (kok)

Kommentit (0)

Jätä kommentti