Pääkirjoitus
1
0

Kuntaliitos tarvitsee jouhevampaa rakennusvalvontaa

Kun nyt Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta ovat ottaneet ensimmäisiä varovaisia askelia kuntaliitosneuvotteluissaan, niin näen tärkeänä tuoda esille muutaman ajatukseni niin neuvottelijoille kuin itse kuntalaisille.

Olen ymmärtänyt, että Mustasaaren puolella on pelkoa siitä, että esimerkiksi rakentamismääräykset tulisivat muuttumaan kuntaliitoksen myötä. Muun muassa kaavoituspuolella Vaasa ja Mustasaari tekevät jo merkittävää yhteistyötä kuntien rajoilla niin asumis- kuin teollisuuskaavoituksessa. Hyvänä esimerkkinä tästä käyköön jo olemassa olevat sekä tulevat asuntoalueet Böle РSingsby Рlinjalla. Toinen esimerkki jota ei voi olla mainitsematta on lentokentän vieressä oleva Laajametsän alue, johon on kaavailtu aikanaan tulevaksi myös paljon puhuttu akkutehdas.

Mielest√§ni rakennusvalvontapuolen voisi kuntaliitoksen toteutuessa siirt√§√§ kokonaan Vaasasta Mustasaaren rakennusvalvonnan alaisuuteen.¬† Uskon ja tied√§n, ett√§ mustasaarelaiset rakentajat ovat huolissaan t√§lt√§ osin tulevasta liitoksesta ja etenkin Vaasan ”kankeista” rakennusvalvonnan s√§√§nn√∂ist√§. T√§st√§ johtuen moni Vaasassa ennen asunut perhe onkin rakentanut omakotitalonsa Mustasaareen Vaasan sijasta,sek√§ my√∂s l√§hikuntien alueille, jossa rakennusvalvonnan s√§√§nn√∂t on kielt√§m√§tt√§ joustavampia.

Samoin kuntaliitosneuvottelujen seurauksena laadittavassa yhdistys-sopimuksessa voidaan Mustasaarelle hyvinkin vastuuttaa alueellisen kaavoituksen johtaminen. Tästä etuina olisi päällimmäisenä mm. maakunnallisen kaavoitustyön arvon säilyttäminen, sen tehostaminen sekä maapoliittisen ohjelman tehokas jalkauttaminen yhdessä Vaasan kanssa.

Tällä vastuunjaolla edunsaajina ovat yhdistyvän alueen kaikki asukkaat ja yritykset tasavertaisina.

Jukka Mäkynen

kaupunginvaltuutettu (ps)

Vaasa

Kommentit (0)

Jätä kommentti