Jutut
0
0

GigaVaasa on enemmän kuin uusiatehtaita ja työpaikkoja

Saimme viime viikolla kuulla positiivisia uutisia GigaVaasa alueella kun julkistettiin, että intialainen Epsilon Advanced Materials Private ltd. ja Suomen Malmijalostus julkistivat, että he jatkavat yhdessä Vaasan anodimateriaalitehtaan suunnittelua.

Tämä tuleva tehdas ja muut alueelle suunnitellut tehtaat tulevat tuomaan Vaasaan seudulle runsaasti uusia työpaikkoja, väestönkasvua ja hyvin laajasti eri tyyppisiä aluetalousvaikutuksia. Suomen malmijalostus on teettänyt tutkimuksen Kymenlaaksoon suunniteltujen tehdasetablointien aluetalousvaikutuksista. Tutkimus löytyy heidän verkkosivuiltaan ja sitä kannattaa lukea ja miettiä mitä se tarkoittaa Vaasan tapauksessa.

GigaVaasan osalta kyse ei kuitenkaan ole ollut pelkästään mahdollistaa kasvua uusien tehtaiden ja siinne tulevien uusien työpaikkojen myötä, vaan myös moninkertaistaa jo täällä toimivien yritysten liiketoiminnan potentiaalia. Vihreän siirtymän myötä kysyntä kokonaisvaltaisten energiajärjestelmien systeemitason ratkaisuista tulee kasvamaan eksponentiaalisesti. Systeemitason ratkaisujen luomiseksi tarvitaan paitsi kaikki se energiateknologiaosaaminen, joka jo ennestään löytyy Vaasasta, myös energian varastoinnin osaamista. Tässä piilee muun muassa yksi GigaVaasan todellisista menestystekijöistä.

admin
Kommentit (0)

Jätä kommentti