Aktuellt
0
0

Jani Järvinens konsverk utställda på Bock´s Corner Brewery

På måndag öppnades en ny utställning i Byabutiken på Bock´s Corner Brewery. Under december och januari månad kan publiken ta del av konstnär-grafiker Jani Järvinens pastellteckningar samt akrylmålningar.
Järvinen är en känd konstnär från Vasa, vars konstverk har varit utställda på såväl privat- som grupputställningar. Han är känd för sina grova och uttrycksfulla avbildningar av människoansikten. De abstrakta verkena har en enhetlig behärskad teknik samt färgval. Man kan urskilja liknelser från naturen i verken. Järvinen arbetar även med grafik.
Järvinens verk genomsyras av en utvecklad och enhetlig uttrycksform. Ansiktsavbildningarna har en sällsynt känsla för uttryck. Järvinen är utbildad på Kankaanpääs konstskola. Hans verk finns bland annat på Österbottens museum samt Vasa Hovrätt.
-Vi börjar utställningen med denna uppsättning, men utökar möjligtvis vartefter, berättar Järvinen.
Utställningen är öppen 5.12.2016 – 31.1.2017. Alla verk är till salu. Förfrågningar kan göras på Jani Järvinen 040 590224 / jani_jarvinen@hotmail.com eller Ira Mikkonen 050 5294737 / curator@bockscornerbrewery.com
Fler konstverk av Järvinen kan ses på hans hemsida www.taidemaalarijarvinen.fi eller i Järvinens arbetsrum, där den intresserade kan göra ett besök.
Kommentarer (0)

Skriv ett svar