Ajankohtaista
0
0

Vi stöder Torsdagsrörelsen – tuemme Torstailiikettä:

022_1

Tapio Nyysti

Torstailiike on erinomainen ja yksinkertainen esimerkki siitä, miten pienistä puroista voi muodostua suuria jokia. Emme vain aina tule ajatelleeksi näitä asioita.

Meillä tunnetaan kyllä monenlaiset kampanjat; kuten ”osta työtä suomeen”, ”osta kotimaista”, ”osta tilalta”, ”suosi suomalaista” jne. Kaikki nämä tähtäävät Mega –lehden torstailiikkeen tavoin  samaan päämäärään; kotimaisten työpaikkojen luontiin ja säilymiseen.

Me kuntapäättäjät voimme omalta osaltamme edesauttaa, että julkisissa hankinnoissa paikallisille tuottajille ja kauppiaille annetaan edes mahdollisuus pärjätä tarjouskilpailuissa isoja ylikansallisia tarjoajia vastaan. Uuden hankintalain tärkein tavoite on edistää laadukkaiden ja innovatiivisten hankintojen tekemistä, säästää julkisia varoja sekä myös vähentää hallinnollista taakkaa. Hinnan ei tarvitse olla ainut kriteeri.

Kotimainen, puhdas ruoka ei ole itsestäänselvyys. Kotimaassa valmistetut laadukkaat tuotteet eivät myöskään ole itsestäänselvyys. Näiden vaalimiseen meitä jokaista tarvitaan.

 

DSC_0053 Lasse Koski

” Torstailiikkeen ajatus ja tavoite on erinomainen. Henkilökohtaisesti toivon että se laajenisi niin että Suomessa asuvat kuluttaisivat ensisijaisesti kotimaisiatuotteita ja palveluja koska mielestäni kaikki suomalaisesta raaka-aineesta suomessa tuotettu ruoka on lähiruokaa.

Toki koitetaan pysyä kärryllä myös siitä mitä ulkomailla on tarjolla niin että pystytään vastaamaan kilpailuun mahdollisimman hyvin. Kotimainen teollisuus joka korvaa tuontia on Suomelle yhtä tärkeätä kuin vievä teollisuus.  Kotimaisuus ja isänmaallisuus käy käsi kädessä. Ja se pitää näkyä arjessa, jääkaapissa ja kulutuksessa – johtajia myöten.

Kommentit (0)

Jätä kommentti