Ajankohtaista
3
0

Uusi upea postikorttisarja julkaistu Vaasasta

Kesäisiä postikortteja lintuperspektiivistä Vaasasta ja sen lähiympäristöstä. Ilmakuvaukset on kuvannut Esa Siltaloppi ja korttisarjassa on osatuottajana Visit Vaasa.

– Siltaloppi lähetti meille korttisarjaan kymmeniä esivalikoituja kuvia Vaasasta ja sen lähisaaristosta. Korttisarjan arvosteluraati koostui Visit Vaasan henkilökunnasta. Raakakuvia oli aluksi myös perinteisistä aiheista mutta ilmakuvat kuitenkin nousivat kärkeen, ja niistä teetettiin kahdeksan kortin sarja. Postikorttien layoutiin otettiin Visit Vaasan logo, VIsit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson kertoo.

– Vaasa ja sen lähialueet tarvitsevat aina imagovahvistusta. Postikortit voivat tuntua pieneltä markkinoinnilta mutta todellisuudessa ne ovat pieniä täsmäiskuja, kaupungin lähettiläitä.
Niiitä lähetetään ympäri maailmaa ja ne tuovat eksoottisen tervehdyksen kauniista kaupungistamme Visit Vaasan logolla varustettuna, kuvaaja itse kertoo.

Postikortit Visit Vaasa– Halusin toteuttaa Vaasasta postikorttisarjan joka kertoo enemmän, ja joissa myös näkyy perinteisiä postikortteja enemmän. Teen paljon ilmakuvauksia ja niissä on selkeänä ajatuksena ollut kuvauksien jalostaminen myös postikorteiksi jotka esittävät laajempia kokonaisuuksia ja tuoden silti tunnelmallisuutta. Teetimme ensin perinteisen kokoisen noin 10x15cm:n postikorttierän, joka oli kuitenkin hieman lattea ja liian perinteinen. Päädyimme lopulta suorakaide –panoraama– kokoon, joka erottui edukseen ja sopii varsinkin ilmakuville erinomaisesti, Siltaloppi jatkaa.

Siltaloppi uskoo postikorttien tulevaisuuden olevan valoisa. – Keskellä digitaalista online-aikaa on yllättävää saada aito perinteinen kotiin kannettu postikortti. Siinä on paljon enemmän välittämisen tunnetta ja aitoutta kuin tekstiviestitervehdyksessä. Sitä paitsi tekstiviestiä ei voi laittaa kirjahyllyyn.

Visit Vaasa postikortit kuuluvat perinteisiin viestinnän tapoihin joihin voidaan yhdistää uusia moderneja mahdollisuuksia. Postikortin ostaja valikoi ostovaiheessa kortin omaa silmää miellyttäväksi tai ajatellen millainen korttityyli sopisi vastaanottajalle. Postikortti viestittää taiteellisuutta ja faktaa paikkakunnasta jossa kortin lähettäjä on vieraillut.  Työpaikalle lähetetty kortti vaikuttaa kaffihuoneessa vuosia. Aina on joku kiinnostunut joka kurkistaa myös kortin tekstipuolelle. Tässä tapauksessa sieltä avautuu ovi tervehdyksen lisäksi myös videoon.

Up Code kortissaVisit Vaasa -postikorteissa on mukana monimediaalisuutta ja UpCoden osaamista.
Puhelimissa joissa on skanneriohjelma, saadaan postikortin kirjoitusosan UpCoden täplän
kautta esiin hieno luontovideo Vaasasta.
Video on nimeltään Meri ja Tuuli, joka lanseerattiin Taiteiden yössä.

Uusia kortteja on luvassa

– Alkukesän lennätyssäät paranevat, joten korttisarjaa tullaan laajentamaan uusilla hienoilla kuvavinkkeleillä, Siltaloppi lupaa.
Seuraavaan korttisarjaan Siltaloppi kaavailee mukaan myös uutta taiteellista videoteosta, korttien teeman mukaisesti liittyen ilmasta kuvattuihin näyttäviin videoihin.

– Itse olen aktiivinen postikorttien lähettäjä. Lähetän ulkomaan kuvausmatkoiltani tuttavilleni postikortteja. Eritoten tädilleni Sipi Tilukselle joka on jo 101-vuotias. Sipi on sodan käynyt arvostettu lotta, jolle laitan postikortteihin aina samaan osoitteeseen seuraavasti: Maan Äiti. Sipi Tilus. Ilmajoki. Etelä-Pohjanmaa. Finland.
Sieltä ne eksoottiset kortit aina matkojen jälkeen löytyivät Sipin olohuoneesta, paraati paikalta, piirongin päältä.

 

Kommentit (0)

Jätä kommentti