Ajankohtaista
0
0

TECHTALK: Sähköpotkulaudalla lisätehoa liikkumiseen

Sähköpotkulaudat tulivat näkyvästi katukuvaan viime keväänä. Tieliikennelain uudistus teki viime vuoden alussa keveistä sähköajoneuvoista laillisia kulkuvälineitä. Ne ovat olleet tervetullut uudistus liikkumiseen, koska eteneminen on päästötöntä ja taklaa ilmansaasteita. Lautoja koskevat polkupyöräilijän liikennesäännöt, ja niillä liikutaan pääsääntöisesti pyöräteillä.

Moni pitää sähköpotkulautaa kätevämpänä kuin sähköpolkupyörää. Työmatkailu sujuu seisoen eikä matkalla tule hiki, kun moottori hoitaa liikkumisen. Sähköpotkulaudat ovat kaupunkiliikenteen lisäksi yleistymässä vahvasti myös vapaa-ajan käytössä. Sienestäjät, marjastajat ja muut eränkävijät hyödyntävät niitä pitkillä matkataipaleilla. Yhdellä latauksella sähköpotkulauta liikkuu 20–40 kilometriä.

Sähköpotkulauta on tukeva ja tuntuma käyttöön syntyy nopeasti. Meno on vauhdikasta, mutta vakaata. Mallista riippuen nopeus on enintään 25 kilometriä tunnissa, ja ehdotonta suojakypärän käyttöä suositellaan. Lautaa voi myös käyttää kuin se olisi moottoriton eli jalkavoimilla.

Tehokas kulkuväline sopii ikäihmisillekin, joilla hyvinvoinnin on todettu kasvavan, kun liikkuminen helpottuu ja sosiaalinen kanssakäyminen lisääntyy.

Lähde: escoot, moottori.fi 

 

tt7_1

 

Kommentit (0)

Jätä kommentti