Ajankohtaista
0
0

Pohjanmaa ja Västerbotten keskustelevat tulevaisuuden yhteistyöstä

Pohjanmaan liiton johto vieraili viime viikolla Region Västerbottenin Tukholman toimistolla. Tapaamisessa keskusteltiin alueiden välisestä yhteistyöstä monella eri tasolla. Tapaamiseen osallistui sekä poliitikkoja että virkamiehiä.

Yksi tärkeä teema oli Merenkurkun liikenne. Alueet keskustelivat muun muassa viimeisistä palapelin palasista, joilla laivahankkeen kokonaisrahoitus saataisiin koottua.

– Uudesta laivasta tulee maailmanlaajuisesti johtava kelluva laboratorio sekä meriteollisuuden ja energiateknologian näyteikkuna, sanoo Joakim Strand, Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja.

– Laajemmassa mittakaavassa on kyse kuljetuskäytävästä, joka yhdistää norjalaiset satamat Venäjän

markkinoihin ja myös Kiinan uuteen silkkitiehen, toteaa uumajalainen kunnallisneuvos Hans Lindberg.

Alueuudistukset mahdollistavat yhteistyön

Suomessa maakunnat tekevät maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutyötä. Myös Ruotsissa on käynnissä mittava alueuudistus. Vaikka uudistukset eroavat toisistaan, avaavat ne myös uusia yhteistyömahdollisuuksia maiden välille. Käytännön esimerkki on sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyömahdollisuudet, joille löytyy kiinnostusta yli Merenkurkun.

– Maakunta- ja sote-uudistus mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön alueidemme välillä, sanoo maakuntajohtaja Kaj Suomela.

– Meillä on kaikki mahdollisuudet lisätä yhteistyötämme myös elinkeinoelämässä sekä koulutus-, kulttuuri- ja matkailualalla, sanoo Region Västerbottenin alueneuvos Erik Bergqvist.

Kommentit (0)

Jätä kommentti