Ajankohtaista
0
0

Hemmanet

21691134_1759560964071367_1808254210_n

 

 

Kristian Bengts, 42 år, Övermark, uppfödning och försäljning av ängskalkoner.

Hur länge har du hållit på att utveckla dina produkter och vad gör du för att kvaliteten blir bra?

Hur länge har du hållit på att utveckla dina produkter och vad gör du för att kvaliteten blir bra?

På gården har vi fött upp kalkoner från år 1999. 2013 testade vi som första i Finland att föda upp ängskalkoner enligt free range konceptet, som vinner terräng i Europa och USA. Kalkonerna får njuta av den finländska sommaren på ett 10 000 m2 stort bete. De väljer själv om de går in under väderskyddet eller om de är ute. Under väderskyddet har de fri tillgång till mat och vatten. Hittills har vi huvudsakligen sålt ängskalkonerna till julen men börjar nu sälja mera året om. Vi odlar själva vete och havre som kalkonerna utfodras med. På en del av Hemmanets åkrar växer det färdig gräsmatta som säljs på rulle.

Hur kan konsumenterna njuta av att komma till ditt stånd på HayMarket – vad är din serviceambition?

Vi erbjuder personlig service och ger gärna råd hur dt löns att tillreda ängskalkonen. Vår samling av recept utökas hela tiden. Vi lyssnar på kunderna och utökar sortimentet med kalkonfiléer och kalkonlår. Skinnet sitter kvar på våra filéer och lår, för att ge den godaste smaken.

Vad kan konsumenterna tillreda av dina produkter – hur kommer de till sin rätt bäst?

Många uppskattar rökt kalkon, och visst är den god när en rejäl kalkon röks på rätt vis. Rå kalkon som tillreds i ugnen eller på grillen är familjens favorit hos oss. En hel kalkon är enkel att tillreda i ugnen och sitter bra till en festmåltid, också andra tiden än till julen. Recept och stektermometer kommer med våra hela kalkoner. Av bröstfilé och lår görs också en delikat måltid på grillen eller i ugnen, som också kan ätas av ett mindre sällskap.

Fördelarna med dina produkter i förhållande till dom som säljs i butikskedjorna?

Fördelen med våra produkter är att kunden vet exakt varifrån köttet kommer och det går att vända sig direkt till oss. Vårt uppfödningssystem med ängskalkoner är unikt. Naturella bröstfiléer med skinn och kalkonlår finns inte i butikskedjorna.

Kommentit (0)

Jätä kommentti