Ajankohtaista
0
0

Esse Highland

Jag som driver Esse Highland heter Ann-Sofie West, till min hjälp har jag mina två utflugna barn. Mina Australiensiska Working Kelpies Viggo och Dixie hjälper mig att hålla ordning på kossorna Gården har uppfödning och avel av Highland Cattle sedan 1994 och är Finlands äldsta highlandgård. Till gården hör också en gårds restaurang, keramikverkstad och avel av Svensk ridponny. Gården är ekologisk.

Hur länge har du hållit på att utveckla dina produkter och vad gör du för att kvaliteten blir bra?

Vi startade 1994 med visionen  att idka naturvård och få ett etiskt behandlat och naturligt kött att själva sälja.På den tiden var det en utopi. Inte en kotte trodde på vår ide. Idag slaktar vi ut vid det småskaliga slakteriet Tajma, som vi också är delägare i.Vi kör djuren i våra egna tralers, som de är vana att gå in i då de flyttas mellan beteshagarna. För att lära oss mera om ranching drift och kött har vi besökt många gårdar och slakterier både i norden och europa.

Hur kan konsumenterna njuta av att komma till ditt stånd på HayMarket – vad är din serviceambition?

Vi har lång erfarenhet av djur och kött.Vi har kontroll på hela processen. Idag vill ofta kunderna veta vad djuren utfodras med osv.Vi kan ge information både om djurhantering och styckningsdetaljer.

Vad kan konsumenterna tillreda av dina produkter – hur kommer de till sin rätt bäst?

Ett kött av bra kvalitet är lätt att tillreda. Genom gårdsrestaurangen Fias Hembränt har jag mycket erfarenhet av highlandkött och kan dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper.

Fördelarna med dina produkter i förhållande till dom som säljs i butikskedjorna?

KGenom att handla på Bocks Hay-market får kunden möjlighet att köpa styckdetaljer som inte finns i vanliga köttdiskar. Stekar och filer från Esse Highland hängmöras i två veckor för att höja kvaliteten och smakupplevelsen.

 

IMG_9253netti

Kommentit (0)

Jätä kommentti